c S
V Celju v prvem polletju rast turističnih nočitev 06.08.2018 07:29 Celje, 04. avgusta (STA) - V Celju so do konca junija zabeležili 26.000 turističnih nočitev, kar je 2000 več kot v enakem obdobju lani. Kot so za STA povedali v Zavodu Celeia Celje, so junija zabeležili tudi 20-odstotni porast števila prodanih vstopnic za Stari grad. V porastu je junija in julija tudi obisk tujih turistov.

Tuji turisti v Celje prihajajo iz Belgije, Francije, Nizozemske, ZDA in Kanade ter iz Poljske, Madžarske, Slovaške in Češke. Po navedbah omenjenega zavoda so poleg Starega gradu najbolj obiskani staro mestno jedro s Pokrajinskim muzejem Celje in Muzejem novejše zgodovine Celje, Turistično-informacijski center Celje in paviljon za predstavitev arheologije, Pustolovski park Celjska koča, Drevesna hiška v Mestnem gozdu ter Šmartinsko jezero.

Mesto Celje se letos sicer promovira v okviru promocijske kampanje Pridi špilat grofe, v okviru katere je Zavod Celeia Celje po vzoru uspešnih kulturno-turističnih destinacij in mest po Evropi in svetu z lastnimi sredstvi zakupil serijo osvetljenih oglasnih površin v središču Ljubljane ter obcestne veleplakate v večjih slovenskih mestih in ob vstopu v državo.

Namen akcije je domače goste in tuje turiste na točkah, kjer se najbolj množično in najpogosteje zadržujejo, navdušiti za obisk Celja z nevsakdanjo zgodbo in sloganom, ki vzbujata radovednost ter željo po doživetju dediščine in utripa knežjega mesta.

Na spletni strani travelcelje.com so turistična doživetja v povezavi z zgodbo "Visit Celje. Play with Counts" predstavljena skozi skupno rdečo nit vse od antične Celeie, na temeljih katere so Celjski grofje zgradili in obzidali mesto, pa do sodobnih kulturnih, aktivnih, kulinaričnih, športnih in drugih užitkov, ki jih lahko obiskovalci doživijo ob obisku Celja.

Že na začetku turistične sezone je Zavod Celeia Celje obiskovalcem predstavil in hkrati že ponudil možnost nakupa kombinirane skupne vstopnice za ogled Starega gradu, Pokrajinskega muzeja Celje in Muzeja novejše zgodovine Celje, s katero želijo spodbuditi dvig kulturnega turizma v Celju. Ob tem se zavedajo, da je letošnje leto posvečeno Evropski kulturni dediščini.