c S
V Uniturju zadovoljni s poletno sezono na Rogli 06.08.2018 07:29 Zreče, 04. avgusta (STA) - V zreškem podjetju Unitur so zadovoljni s poletno sezono na Rogli. Julija so namreč zabeležili štiri odstotke več nočitev kot lanskega julija, napovedi za ta mesec pa se zaenkrat gibljejo na ravni lanskega avgusta, so za STA povedali v Uniturju. Letos bo sicer Rogla gostila čez 60 odstotkov slovenskih in okoli 40 odstotkov tujih gostov.

Med gosti je največ vrhunskih športnikov in družin, med tujci pa prevladujejo Hrvati, Italijani, Nemci, Poljaki, Bosanci in Srbi.

"Posebej privlačna in obiskana je doživljajska ponudba na Rogli, ki predvsem družinam omogoča aktivno in zabavno preživljanje prostega časa na svežem zraku in prijetni temperaturi, ki tudi v najhujši poletni vročini le redko preseže 23 stopinj Celzija," so poudarili v Uniturju. Gostom sta že dobro poznani Škratova učna pot in Pohorska vasica, letos pa sta jim na voljo še nov Jezernikov vodni park in otroški zip-line.

Ena izmed prednosti Uniturja je kombinacija termalnega zdravilišča Terme Zreče in športnega centra Rogla. V program animacije na Rogli in v Termah Zreče Unitur letos vključuje še več vsebin pod sloganom Razišči in okusi lokalno, ki izhajajo iz bodisi naravnih, zgodovinskih, etnoloških, športnih ali kulinaričnih doživetij v destinaciji Rogla - Pohorje s poudarkom na vodenih sprehodih ali pohodih ter kolesarskih turah z običajnimi ali električnimi kolesi.

Občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, združene v turistično destinacijo Rogla - Pohorje, ob tem od konca julija svoje občane ter obiskovalce vabijo, da se na Roglo pripeljejo z brezplačnim turističnim avtobusom. Ta vozi ob sredah, petkih, sobotah in nedeljah na relaciji Slovenske Konjice-Zreče-Rogla-Pesek, in sicer dvakrat dnevno.

Turistični avtobus, ki bo vozil do 2. septembra, bo tako domačinom kot obiskovalcem omogočal trajnostno in okolju prijaznejšo obliko prevoza na Roglo ob dnevih, ko je turistični obisk največji. Obenem pa želijo omenjene občine svoje domačine spodbuditi k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa v neokrnjeni naravi.