c S
Na Golteh precejšnja rast obiska in nove naložbe 06.08.2018 07:30 Golte, 05. avgusta (STA) - Potem ko je večinsko lastništvo v družbi Golte in upravljanje območja na okoli 1500 metrih nadmorske višine prevzel nov lastnik, Sicom Invest, na Golteh beležijo rast obiska. Po uspešni zimski sezoni se je julija letos z nihalko Žekovec prepeljalo za petino več dnevnih gostov kot lani enak mesec, veliko boljša kot lani je tudi zasedenost hotela.

Trenutna zasedenosti hotela na Golteh, ki ima štiri zvezdice in ponuja 110 ležišč oz. 146 z upoštevanjem vseh dodatnih ležišč, je zelo podobna zasedenosti v zimski sezoni. Julija letos so v primerjavi z enakim mesecem lani v hotelu zabeležili 75-odstotni porast števila hotelskih gostov. Večina gostov, 60 odstotkov, prihaja iz Slovenije, a je tudi zanimanje tujih gostov za hotel Golte v letošnjem letu precejšnje.

Kot so še sporočili iz družbe Golte, so julija letos zabeležili za 94 odstotkov povečan obisk gostov iz tujine v primerjavi z julijem lani. V hotelu Golte so julija bivali gostje iz 22 tujih držav, največ pa jih je bilo iz Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Kitajske, Italije, Poljske, Nizozemske, Češke in Avstrije.

Rezervacije letošnje poletje prejemajo tudi od gostov iz držav, iz katerih sicer doslej v regiji ni bilo veliko turistov, kot so Avstralija, Portugalska, Turčija, Južna Afrika in ZDA.

Na Golteh, kjer hkrati beležijo rast poslovnih dogodkov in širijo ponudbo za najmlajše, so poleg hotela prenočišča tudi na koči Trije ploti, kjer je 12 ležišč. Še 59 ležišč je na Mozirski koči.

Do septembra oz. oktobra letos bo na Golteh končana gradnja apartmajskega naselja, ki prinaša sto dodatnih ležišč. Kot so za STA pojasnili v družbi Golte, je trenutno v teku prodaja apartmajev, v okviru katere se s kupci dogovarjajo o pogojih trženja, s čimer bodo zagotovili "visoko zasedenost apartmajev čez celo leto in posledično višjo izkoriščenost obstoječih žičniško-hotelskih kapacitet".

Zadnja zimska sezona je bila na Golteh ena najboljša v zadnjih letih, saj so v 126 smučarskih dneh našteli več kot 68.000 smučarjev, kar je skoraj 13.000 smučarjev več kot v sezoni leto prej.

Družba Sicom Invest je danes več kot 95-odstotni lastnik družbe Golte. Doslej je odkupila večino deležev v lasti podjetij, ne pa tudi občin. "O nadaljnji koncentraciji lastništva bodo postopki stekli letošnjo jesen," so napovedali v družbi Golte, kjer se sicer ukvarjajo tudi s postopki pri zaključku pravnomočno potrjene poenostavljene prisilne poravnave, ki so v teku. Podrobnosti glede tega pa v družbi ne razkrivajo.