c S
Na kratko iz gospodarstva 03.08.2018 07:33 Ljubljana, 02. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

DUTB je objavila poziv za zbiranje zavezujočih ponudb za odkup terjatev do 10 družb, med njimi do Birra Peja, Dukagjini in Gekos. Te so skupaj s pripadki in stranskimi pravicami 17. julija skupaj znašale 14,18 milijona evrov. Rok za oddajo zavezujočih ponudb je 28. september do 14. ure, je razvidno iz javne objave v današnjih Financah.

Telekom Slovenije po pisanju Financ išče kupca za poslovni kompleks nekdanjega sedeža Mobitela na Vilharjevi oz. Hacquetovi ulici za Bežigradom. Kompleks vključuje pisarne, prostore za naprave, skladišča in garažni del, ki obsega 6125 kvadratnih metrov. Namembnost se lahko spremeni tudi v stanovanjsko. Zbiranje ponudb se bo izteklo 31. avgusta, informativna cena je določena pri 11,9 milijona evrov.

Dars je na spletni strani Ljubljanske borze objavil sklic skupščine, ki bo v petek. Na dnevnem redu je sprememba statuta, v skladu s katero država upravi daje soglasje k poslom, katerih vrednost presega 2,5 milijona evrov.

Družba Melamin je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila poročilo o poslovanju v prvem polletju. Vrednost prodaje se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za sedem odstotkov na 27,1 milijona evrov, kar je 16 odstotkov nad letnim načrtom. Kljub temu pa se je čisti dobiček znižal za 18 odstotkov na 1,4 milijona evrov. V Melaminu kot razlog navajajo vztrajno naraščanje cen surovin. Vseeno je dobiček "precej večji od načrtovane vrednosti za to obdobje v višini 820.000 evrov, ker smo pri načrtovanju za leto 2018 predvidevali še ostrejše razmere na naših nabavnih in prodajnih trgih", so dodali.