c S
Societe Generale s četrtletno rastjo dobička 02.08.2018 13:02 Pariz, 02. avgusta (STA) - Francoska banka Societe Generale je v letošnjem drugem četrtletju zabeležila 1,15 milijarde evrov čistega dobička, kar je 9,3 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, gre vzpodbudne rezultate pripisati zlasti rezultatom, ki je francoska banka ustvarila v tujini.

Prihodki banke so se v drugem četrtletju ustavili pri 6,45 milijarde evrov, a je iz rezultatov izključen strošek v višini 963 milijona evrov, ki jih je morala banka v poravnavi izplačati libijskemu državnemu skladu, zato je bila rast pri tej postavki le enoodstotna.

V Franciji je Societe Generale še naprej občutila breme zelo nizkih obrestnih, kar je zmanjšalo dohodke iz naslova posojil, je iz poslovnega poročila banke izpostavila AFP.

V četrtletnem poročilu je Societe Generale izpostavila tudi napredek, ki so ga zabeležili pri svoji spletni banki Boursorama. Število uporabnikov je v drugem četrtletju preseglo 1,5 milijona, s čimer se je zasidrala na prvo mesto spletnih bank v Franciji.