c S
Primorske novice bo začasno vodila Patricija Ukmar 01.08.2018 13:32 Koper, 01. avgusta (STA) - Dosedanji direktor Primorskih novic Rok Hladnik odhaja na mesto prokurista Splošne plovbe, vršilka dolžnosti direktorice časopisne hiše pa je postala Patricija Ukmar, sicer vodja službe financ in računovodstva na Primorskih novicah, so v današnji izdaji razkrili v koprskem časniku.

Nadzorni svet primorske časopisne družbe je Ukmarjevo sicer imenoval za leto dni oz. do imenovanja novega direktorja, so v današnji izdaji navedle Primorske novice.

Dosedanji direktor Rok Hladnik pa je za časopisno hišo, ki jo je vodil zadnja leta, ocenil, da Primorske novice zapušča v boljši kondiciji, kot ko jih je prevzel. "Časopis je v tem obdobju ohranil in tudi okrepil svoj primorski značaj, obenem pa smo z novimi projekti, denimo revijo 7. val Intervjuji, segli tudi v širši slovenski prostor," je dodal.

Hladnik je na direktorsko mesto v Primorskih novicah sedel konec leta 2013 in pri tem nasledil Leona Horvatiča. Diplomirani ekonomist, doma iz Kopra, se tako vrača v Splošno plovbo, kjer je pred tem delal kot višji strokovni sodelavec v finančni in računovodski službi. Splošna plovba je sicer večinska lastnica Primorskih novic.