c S
Sanofi v drugem četrtletju s padcem prodaje in dobička 01.08.2018 07:30 Pariz, 31. julija (STA) - Francosko farmacevtsko podjetje Sanofi je v drugem četrtletju ustvarilo 8,18 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Še bolj se je znižal čisti dobiček, in sicer za 26,2 odstotka na 762 milijonov evrov. Slabši rezultat v družbi pripisujejo izgubam na ameriškem trgu, a napovedujejo novo fazo rasti.

Kot je v poročilu o poslovanju, objavljenem na spletni strani družbe, zapisal njen generalni direktor Olivier Brandicourt, so se v drugem četrtletju pokazale posledice izgube nekaterih licenc v ZDA, a so zaradi razvejanosti svojega portfelja uspeli te izgube v veliki meri nadomestiti.

"Osredotočeni smo na prihajajočo novo fazo rasti, v kateri bomo posebno pozornost namenili izdelkom za posebno oskrbo. Gradili bomo tudi na našem vodilnem položaju na trgih v razvoju in v segmentu cepiv," je povedal.

Eden ključnih Sanofijevih izdelkov je zdravilo za sladkorne bolnike. Prodaja tega se je na globalni ravni v drugem trimesečju skrčila za 11,9 odstotka, kar po ocenah družbe potrjuje za letos napovedani trend.