c S
Na čelu družbe Delo Prodaja začasno Miha Eržen 31.07.2018 15:56 Ljubljana, 31. julija (STA) - Nadzorni svet družbe Delo Prodaja je za začasnega predsednika uprave imenoval Miho Eržena. Dosedanji namestnik predsednice nadzornega sveta bo na čelu družbe do konca julija prihodnje leto, so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz podjetja.

Družbo vodi Sebastjan Selan, ki se mu bo z avgustom iztekel dveletni mandat. Selan je lansko leto v letnem poročilu označil za "še eno zelo zahtevno leto". V tem letu je družba sklenila sporazum o finančnem prestrukturiranju za obdobje treh let.

Delo Prodaja je podjetje za distribucijo in prodajo tiskanih medijev ter prodajalec v specializirani prodajni mreži kiosk. Letos v družbi na področju veleprodaje pričakujejo sorazmerno stabilno leto, na zelo zaostrenem področju maloprodaje pa se usmerjajo v nove storitve, kot so polnjenje različnih kartic, športno loterijo in prodajo vstopnic.

Družba je lani ustvarila 36,78 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, predlani 42,83 milijona evrov. Čisto izgubo je lani v primerjavi s predlani povečala s 448.522 evrov na 719.942 evrov, izhaja iz lanskoletnega poročila.