c S
Velenjska občina prejela 400 prošenj za neprofitna stanovanja 31.07.2018 11:13 Velenje, 31. julija (STA) - Velenjska občina je prejela 400 prošenj za neprofitna stanovanja. Na razpis, objavljen maja, je prispelo več prošenj, kot je na voljo stanovanj. Kot je povedal Gašper Hostnik z velenjske občine, bodo predvidoma decembra izdali odločbe upravičencem do teh stanovanj, ki jih bodo delili prihodnje leto.

Po oceni Hostnika bodo tekom leta 2019 podelili med 50 in 60 stanovanj. Dejal je, da je trenutna lista upravičencev do neprofitnih stanovanj v Velenju veljavna vsaj dve leti in v tem času bodo rešili več kot polovico stanovanjskih problemov. Novih stanovanj pa velenjska občina zaenkrat nima na voljo.

Zadnja nova stanovanja je velenjska občina razdelila septembra 2015, ko je bil dokončan poslovno-stanovanjski objekt Gorica. Celotna naložba je bila vredna okoli 24 milijonov evrov in je prinesla skupno 147 stanovanj, od tega 132 neprofitnih.

Ob objavi omenjenega razpisa, v katerem je bil poseben poudarek namenjen reševanju stanovanjskega vprašanja mladih družin, je občina zbirala tudi vloge za zamenjavo stanovanj. Občina lahko v okviru svojih zmožnosti omogoči menjave najemnih stanovanj in pri tem upošteva spremenjene potrebe najemnikov neprofitnih stanovanj po primerni stanovanjski površini, lokaciji, legi, višin najemnine in stanovanjskih stroških.