c S
Standard & Poor's izboljšal oceno Save Re 31.07.2018 10:06 Ljubljana, 31. julija (STA) - Bonitetna agencija Standard & Poor's je izboljšala bonitetno oceno finančne moči Save Re na z A- na A (odlično), pri čemer je srednjeročna napoved stabilna. Sava Re je dokazala visoko kapitalsko moč v daljšem obdobju, tako po metodologiji bonitetne agencije kot solventnosti II, k čemer je prispevala tudi stabilna dividendna politika.

"Prav tako ocenjuje, da sta se tržni položaj in dobičkonosnost skupine izboljšala, tako zaradi organske rasti kot tudi rasti s prevzemi. Ugotavlja, da se je povečala operativna in stroškovna učinkovitost skupine, tako na slovenskem trgu kot na trgih izven Slovenije, kjer je skupina prisotna," so iz družbe sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze.

Skupina, kot so navedli, zagotavlja pozitivne zavarovalno-tehnične rezultate, tako v zavarovalnem delu kot tudi pozavarovalnem delu, pri čemer je največji potencial za nadaljnjo rast skupine prepoznan na trgih Zahodnega Balkana. Pozitivno bonitetna hiša ocenjuje tudi zaključene prevzeme entitet na trgih, kjer je skupina že bila prisotna, s čimer se je izboljšal tržni položaj.

Družba ocenjuje, da bo z izboljšano bonitetno oceno lažje izpolnjevala strategijo selektivne oziroma dobičkonosne rasti na mednarodnih pozavarovalnih trgih.