c S
Žalska občina v širitev poslovnih con Arnovski gozd in Vrbje 31.07.2018 10:05 Žalec, 31. julija (STA) - Žalska občina se bo lotila razširitve poslovnih con Arnovski gozd in Vrbje. Kot je povedala direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, bodo leta 2020 začeli z izgradnjo javne infrastrukture v Arnovskem gozdu. Širitev bodo prilagodili potencialnim investitorjem.

Ta projekt naj bi bil sofinanciran z 1,4 milijona evrov, sredstva pa bosta po besedah Razboršek Reharjeve zagotovila EU in država.

V industrijski coni Arnovski gozd v Arji vasi je sicer trgovska družba Lidl Slovenija junija položila temeljni kamen za nov logistični center, ki ga bodo odprli konec leta 2019. Naložba je ocenjena na 70 milijonov evrov, v novem logističnem centru pa bo delo dobilo okoli 200 delavcev.

V poslovni coni Vrbje žalska občina načrtuje izgradnjo gospodarske javne infrastrukture, ki bo omogočila razvoj podjetnikom, ki že poslujejo v tej coni, in širitev v turistične namene. Občina si namreč že nekaj let želi na tem območju urediti Center zdravja in aktivnega življenja Vrbje-Eko kamp. Septembra leta 2016 pa je občina v Vrbju namenu predala novo postajališče za avtodome.

V bližini postajališča za avtodome se nahaja krajinski park ribnik Vrbje z zaledjem. Ribnik se uporablja za vzrejo toplovodnih rib krapovcev, okrog njega pa je speljana tri kilometre dolga ekološka učna pot.

EU in država naj bi za projekt razširitve poslovne cone Vrbje zagotovili nekaj več kot 800.000 evrov, je še dejala Razboršek Reharjeva.