c S
Sony v luči dobrih četrtletnih rezultatov zvišal celoletno napoved 31.07.2018 09:45 Tokio, 31. julija (STA) - Japonski proizvajalec elektronike Sony po letih izgub nadaljuje z močnim okrevanjem poslovanja. V minulem četrtletju je poročal o 226,4 milijarde jenov (1,7 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 36 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. V luči močnih četrtletnih rezultatov je Sony zvišal celoletno napoved.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, Sony po novem načrtuje, da se bo čisti dobiček konec poslovnega leta, ki se za podjetje konča marca 2019, ustavil pri 500 milijardah jenov, kar je 20 milijard višje od prejšnje napovedi. Prav tako napovedujejo malenkostno rast letnih prihodkov od prodaje, dobiček iz poslovanja pa naj bi ostal nespremenjen.

Danes objavljeni Sonyjevi poslovni rezultati so prvi pod vodstvom izvršnega direktorja Kenichira Yoshide, ki je vodenje podjetja prevzel aprila od Kazuoja Hiraija. Slednji si je zadnjih šest let prizadeval, da bi podjetje pripeljal iz hudih finančnih težav, pri čemer se je lotil agresivnega prestrukturiranja podjetja. V luči prestrukturiranja je Hirai ukinil več delovnih mest in prodal nekaj poslovnih enot.