c S
Samsung v četrtletju malenkost znižal dobiček 31.07.2018 09:42 Seul, 31. julija (STA) - Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je v drugem letošnjem četrtletju zabeležil 11.040 milijard vonov (okoli 8,4 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 0,1 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju. Padec dobička v podjetju pripisujejo počasnejši prodaji pametnih telefonov in ekranov.

Dobiček iz poslovanja se je ustavil pri 14.870 milijardah vonov (okoli 11,4 milijarde evrov), kar je 5,7 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju in v skladu s prvotno oceno podjetja. Prihodki od prodaje so medtem padli za 4,1 odstotka na 58.480 milijard vonov (okoli 44,6 milijarde evrov).

Kot so v izjavi ob objavi poslovnega poročila zapisali pri Samsungu, so se prihodki od prodaje znižali zaradi manjše prodaje pametnih telefonov in ekranov. Dobiček iz poslovanja pa je po njihovih navedbah spodbudilo močno povpraševanje po spominskih čipih.

Kljub padcu dobička v podjetju pričakujejo, da bodo rezultati zaradi nadaljnjega povpraševanja po čipih in zaslonih, ki temeljijo na tehnologiji organskih svetlečih diod (OLED), v drugi polovici boljši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.