c S
Furs opominja na vložitev napovedi za odmero dohodnine za lani 31.07.2018 09:12 Ljubljana, 31. julija (STA) - Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine, ki do 15. junija na dom niso prejeli informativnega izračuna, čeprav so imeli v letu 2017 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, morajo dohodninsko napoved vložiti sami, ne glede na višino prejetega dohodka. Rok za to se izteka danes, so spomnili v Finančni upravi RS (Furs).

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so najpozneje do 15. junija na dom prejeli informativni izračun dohodnine. Furs jih je sestavil na podlagi razpoložljivih podatkov ter jih odpremil za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka.

Kdor informativnega izračuna ni dobil, mora napoved vložiti sam. Obrazec za to je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Fursa. Napoved je mogoče s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez digitalnega potrdila poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki, so še navedli v Fursu.