c S
Zgornje Posavje po skupni Poti do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja 30.07.2018 07:15 Sevnica/Radeče, 28. julija (STA) - Republiška agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki upravlja evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, je sevniški občini potrdila partnerski projekt Pot do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja. Nekaj manj kot 80.000 evrov vreden projekt bo v celoti potekal na problemskem območju sosednje Občine Radeče.

Projekt bodo izvedli v okviru ciljev strategije lokalnega razvoja lokalne akcijske skupine Posavje. Omenjeni evropski sklad ga bo podprl z nekaj manj kot 60.000 evri. Končati ga nameravajo konec septembra prihodnje leto.

V Regionalni razvojni agenciji Posavje iz Krškega, ki je vodilni partner omenjene akcijske skupine, so za STA povedali, da želijo s tem 15-mesečnim projektom s predstavitvijo malega družinskega podjetja, ki ponuja naravne izdelke za nego kože, kot zglednega podjetniškega primera ter z organiziranim podjetniškim krožkom in tovrstnimi delavnicami okrepiti poklicno ozaveščenost osnovnošolcev.

Hkrati bi radi izboljšali pogoje za neposreden prenos praktičnega znanja tako osnovnošolcem kot starejšim in s tem krepiti njihovo vseživljenjsko učenje. Vzpostaviti nameravajo dolgoročna trdna lokalna partnerstva med podjetjem, osnovnimi šolami, območnimi zeliščarji in drugimi sodelujočimi partnerji.

Z oblikovanjem učnega modela bodo poudarili pomen ohranjanja okolja in naravnih izdelkov ter skušali domačinom s pripravo javnega podjetniškega festivala predstaviti različne zaposlitvene možnosti in podjetniške poti.

Projekt med drugim obsega obisk podjetja, pripravo naravoslovnega dneva za sodelujoče posavske osnovne šole, pripravo delavnice za starejše, podjetniškega krožka, podjetniške delavnice in zaključnega podjetniškega festivala v Radečah.

Pri podvigu Pot do zaposlitve z ustanovitvijo podjetja so se z Občino Sevnica povezali partnerji - radeška Rainer Kozmetika, sevniško socialno podjetje Knof, Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, Osnova šola Tržišče, Osnovna šola Krmelj, Osnovna šola Marjana Nemca Radeče ter Turistično društvo Loka pri Zidanem mostu, so še navedli v krški Regionalni razvojni agenciji Posavje.