c S
Predkupni upravičenec pravico za Tobačno prodal črnogorskemu poslovnežu 27.07.2018 10:05 Ljubljana, 27. julija (STA) - Zgodba o prodaji 49 nepremičnin na območju nekdanje tovarne Tobačna v Ljubljani še ni končana. V četrtek se je iztekel rok za uveljavitev predkupne pravice na nepremičninah v Tobačni, po informacijah časnika Delo pa je predkupni upravičenec, ki ga zastopa odvetniška družba Zaman, sprejel ponudbo črnogorskega poslovneža.

Potem ko je stečajni upravitelj Imosa-G Grefa Erman konec junija sporočil, da je z avstrijsko družbo RM Bauträger že sklenil 25 milijonov evrov vredno kupoprodajno pogodbo, so se odzvali v družbi KPL, ki se je prav tako potegovala za nakup nepremičnin in želela uveljaviti predkupno pravico, danes poroča Delo.

Stečajni upravitelj je temu oporekal, ljubljanskemu okrožnemu sodišču pa je predlagal, naj izda soglasje k prodajni pogodbi z avstrijsko družbo, vendar šele po izteku roka za uveljavitev predkupnih pravic.

Kot poroča časnik, je zdaj predkupni upravičenec, ki ga zastopa odvetniška družba Zaman, sprejel ponudbo v četrtek ustanovljene družbe Tobačna center za nakup njegovega deleža. Kolikšna je vrednost nakupa in kdo je predkupni upravičenec, ni znano. Znano je le, da namerava po uveljavitvi predkupne pravice novoustanovljena družba v lasti črnogorskega poslovneža Alena Sijarića prek črnogorskega podjetja na območju Tobačne začela graditi sodoben poslovno-stanovanjski kompleks.

Po njegovih besedah bo najverjetneje začeli graditi po pridobljenem gradbenem dovoljenju, več pa naj bi bilo znano v prihodnjih mesecih. Erman za pojasnila Delu ni bil na voljo, saj je na dopustu.

Črnogorski kupec Montenegro tours je sicer že v začetku leta ponudil najvišjo ceno za Tobačno, in sicer več kot 23 milijonov evrov, vendar se je stečajni upravitelj takrat odločil za ponovitev razpisa, še piše Delo.