c S
Izbiranje izvajalca gradnje ptujske urgence zaradi zahtevka za revizijo prekinjeno 27.07.2018 07:46 Ptuj, 26. julija (STA) - Postopek izbire izvajalca gradnje urgentnega centra v ptujski bolnišnici je zaradi zahtevka za revizijo začasno ustavljen. "Istočasno z oddajanjem ponudb je bil vložen tudi zahtevek za revizijo, ki ta trenutek ne omogoča nadaljevanja postopka izbire, dokler se ne odloči o zahtevku," je za STA povedal predstavnik uprave bolnišnice Aleksander Voda.

Danes opoldne se je sicer iztekel rok za oddajo ponudb zainteresiranih za izvedbo tega naročila, ki ga je bolnišnica javno objavila 21. junija. Danes je bilo tudi napovedano odpiranje ponudb, vodja upravno-tehničnih dejavnosti Voda pa zaenkrat ne zna napovedati, kdaj in kako se bo postopek lahko nadaljeval.

Dolgo pričakovani novi koraki v smeri izgradnje urgentnega centra v Splošni bolnišnici Ptuj so se zgodili potem, ko je vlada aprila ta projekt dokončno odobrila. Kot je dejal takratni direktor Andrej Levanič, bi se gradnja morala letos vsaj začeti in potem bi lahko urgenco odprli leta 2019.

Vrednost projekta se je v času priprav potrebne dokumentacije za začetek gradnje od leta 2015 do danes spreminjala. Tako je prva vrednost investicije znašala slabih 2,5 milijona evrov, po spremembi ocene vrednosti investicije, dinamike in virov financiranja ter novelaciji investicijskega programa pa ta znaša skoraj 3,4 milijona evrov.

Država naj bi za gradnjo urgence, ki je pred leti izpadla iz evropskega sofinanciranja mreže urgentnih centrov, namenila dobrega 2,5 milijona evrov, ptujska bolnišnica pa je sama zagotovila skoraj 230.000 evrov. Manjkajočih 620.000 evrov so skupaj zagotovile občine, ki so pri tem dodale slabo polovico, preostanek pa preko donatorske akcije regijska podjetja.