c S
Na kratko iz gospodarstva 26.07.2018 07:20 Ljubljana, 25. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba DHL Ekspres Slovenija se pripravlja na povečanje zmogljivosti. Te jim bo prinesel nov terminal. Stal bo na območju letališča Brnik, in sicer v bližini njihovega zdajšnjega terminala. Nov objekt bo imel 5000 kvadratnih metrov površin in bo družbi po besedah direktorja Matjaža Sirka omogočil uresničitev poslovnih načrtov prihodnjih 15 let. Gradnja objekta je predvidena v letu 2019, v njem bomo začeli poslovati v prvi polovici leta 2020, danes pišejo spletne Finance.

Družba Postojnska jama, največji lastnik družbe Certa holding, ki ima posredno prek podjetja Certa v lasti Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem, 85,52 odstotka kobariškega podjetja TIK, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo, ter četrtinski delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno, je od enega pomembnejših manjšinskih delničarjev Stanislava Eržena kupila še 7,07 odstotka delnic Certe holding, so iz Certe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Njen delež v družbi se je tako zvišal na 67,55 odstotka, dodatnih nekaj manj kot deset odstotkov pa je pred časom prodala finančnemu skladu Alfi, ki združuje denar več slovenskih vlagateljev. Julija je Postojnska jama, ki je v lasti znanega podjetnika Marjana Batagelja, 10 odstotkov delnic že kupila od drugega največjega posamičnega lastnika Jožefa Močnika.