c S
Deutsche Bank potrdila četrtletne poslovne rezultate 25.07.2018 09:16 Frankfurt, 25. julija (STA) - Nemški bančni velikan Deutsche Bank je potrdil minuli teden objavljeno oceno poslovanja v drugem četrtletju, v katerem je banka ustvarila 6,6 milijarde evrov prihodkov in 401 milijon evrov čistega dobička. To je sicer manj kot v enakem obdobju lani, a so rezultati kljub temu pozitivno presenetili analitike.

Banka je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v drugem lanskem četrtletju ustvarila 466 milijonov evrov čistega dobička oziroma 14 odstotkov več kot letos. Analitiki so za letošnje drugo četrtletje napovedovali okoli 120 milijonov evrov čistega dobička, kar je sicer toliko, kot je banka ustvarila v prvem letošnjem trimesečju.

Deutsche Bank, ki nosi precejšnje breme slabih naložb iz minule svetovne finančne krize in slabih praks iz predkriznega obdobja, je leto 2017 sklenila s 735 milijoni evrov izgube, leto pred tem je bila izguba pri 1,4 milijarde evrov, v 2015 pa pri sedmih milijardah. Zaradi slabih rezultatov je Britanca Johna Cryana v začetku aprila na čelu banke zamenjal Christian Sewing.

Maja so v Deutsche Bank napovedali, da nameravajo v okviru zmanjšanja dejavnosti investicijskega bančništva ukiniti "krepko" več kot 7000 delovnih mest. Sredi julija so sporočili, da prestrukturiranje napreduje pospešeno, število zaposlenih so znižali že za okoli 1700 na nekaj več kot 95.400. Letos naj bi v prvi fazi stroški prestrukturiranja po napovedih banke sicer dosegli okoli 800 milijonov evrov.