c S
Občina Medvode z izvajalcem podpisala pogodbo za komunalni projekt 24.07.2018 07:29 Medvode, 23. julija (STA) - Občina Medvode je s podjetjem IMP podpisala pogodbo za gradnjo meteorne kanalizacije, obnovo vodovoda in obnovo ceste Vikrče-Tacen. Projekt, vreden več kot osem milijonov evrov, bodo izvajali hkrati z gradnjo fekalne kanalizacije, ki že poteka v Medvodah v sklopu projekta Čisto zate, so sporočili z občine.

Občina Medvode v partnerstvu z Občino Vodice in Mestno občino Ljubljana gradi kanalizacijo v sklopu trenutno največjega kohezijskega projekta v državi - Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja. Hkrati z gradnjo kanalizacije, ki je sofinancirana s strani EU, bodo na območju občine Medvode obnovili ali zgradili tudi nekatere druge komunalne vode in ceste.

V občini Medvode bo v okviru prvega dela projekta Čisto zate dograjena kanalizacija v aglomeracijah Medvode in Spodnje Pirniče, to je na območju Vikrč, Spodnjih Pirnič, Zgornjih Pirnič, Verja, ter v naseljih Medvode, Ladja, Goričane, Rakovnik in Vaše. Skupna dolžina na novo zgrajenega fekalnega kanalizacijskega omrežja v občini bo 22 kilometrov.

Obnovili bodo tudi 12,5 kilometra vodovoda - od tega bodo zamenjali dobre štiri kilometre azbestnih cevi - zgradili 10,5 kilometra nove meteorne kanalizacije in razširili plinovodno omrežje v dolžini 15 kilometrov. Telekom Slovenije bo sočasno gradil optično omrežje. Po izvedenih delih bodo vse ceste, po katerih potekajo trase komunalnih vodov, na novo urejene in asfaltirane, rekonstrukcije in novega pločnika pa bo deležna tudi cesta Vikrče-Tacen, so pojasnili na občini.

Gradnja fekalne kanalizacije v Medvodah že poteka na petih lokacijah, kjer razen tega ni predvidene druge nove javne infrastrukture, sočasna gradnja pa se bo na prvih trasah začela predvidoma v drugi polovici avgusta.

Na javno naročilo za sočasno gradnjo, ki ga je Občina Medvode objavila marca letos, so prispele tri ponudbe. Izbrano ponudbo je dalo podjetje IMP v sodelovanju s partnerji V3, Pondus in T-Moto. Nadzor nad izvajanjem del bo opravljalo podjetje DRI v sodelovanju z Elitbau. Investicijo sočasne gradnje bo občina financirala z lastnimi sredstvi v znesku 6,79 milijona evrov, Energetika Ljubljana pa bo za širitev plinovodnega omrežja prispevala 1,25 milijona evrov, so še zapisali v sporočilu.