c S
Philips v drugem četrtletju s 15-odstotno rastjo dobička 23.07.2018 09:23 Haag, 23. julija (STA) - Nizozemski proizvajalec elektronike Philips je v drugem četrtletju ustvaril 186 milijonov evrov dobička, kar je 15 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Prihodki od prodaje so se na letni ravni v drugem trimesečju okrepili za okoli štiri odstotke na 4,3 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Philips, dolga desetletja poznan predvsem kot proizvajalec žarnic, električnih naprav in televizij, se v luči zaostrene konkurence iz Azije na teh področjih vse bolj osredotoča na zdravstveno tehnologijo in gospodinjske aparate.

Glavni izvršni direktor družbe Frans van Houten je ob objavi rezultatov izrazil zadovoljstvo, da podjetje še naprej beleži močne rezultate. Kot je dodal, družba, ki zaposluje več kot 75.000 ljudi v okoli 100 državah, vztraja pri cilju, da v letih 2017-2020 zabeleži štiri do šest odstotkov večjo prodajo.

Prvi mož podjetja je še izpostavil, da v podjetju pozorno spremljajo pogajanja med Veliko Britanijo in EU glede izstopa Britancev iz unije. Philips namreč na Otoku zaposluje okoli 1500 ljudi, največ v tovarni v Glemsfordu.