c S
DUTB do Trgoavtovih nepremičnin v Hrpeljah 23.07.2018 07:20 Hrpelje, 22. julija (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je nedavno na dražbi stečajnega premoženja podjetja Trgoavto za 1,4 milijona evrov prišla do Trgoavtovih poslovnih stavb in hal na območju Hrpelj. DUTB nepremičnin še ni prevzela, sicer pa svojih načrtov s kompleksom ne razkrivajo.

Koprsko okrožno sodišče je v začetku tedna v stečajnem postopku Trgoavta dalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe med omenjeno družbo in DUTB za kompleks, ki obsega pisarniške prostore v izmeri 557 kvadratnih metrov, dvorišče v izmeri dobrih 7000 kvadratnih metrov, trgovino površine 193 kvadratnih metrov ter skladiščne hale z dobrimi 4000 kvadratnimi metri skupne površine, izhaja iz objave na Ajpesu.

DUTB je za celoto odštel 1,401 milijona evrov, pri čemer je bila izklicna cena na dražbi nepremičnine milijon evrov.

Na DUTB so za STA potrdili, da so omenjeno nepremičnino kupili v stečajnem postopku Trgoavta, vendar do njenega fizičnega prevzema še ni prišlo. Glede načrtov z nepremičnino so v DUTB skopi z informacijami. Pojasnili so le, da podrobnosti glede upravljanja svojega premoženja vnaprej nikoli ne razkrivajo, saj bi s tem lahko vplivali na potek postopkov in višino poplačila.

V pisarni stečajnega upravitelja Trgoavta odvetnika Steva Radovanovića so za STA pojasnili, da bo do izročitve nepremičnine in primopredaje prišlo po tem, ko bodo prejeli vsa dokazila kupca o plačilo celotne kupnine in pripadajočih davkov.

Iz rednega poročila stečajnega upravitelja za obdobje od januarja do marca letos sicer izhaja, da je stanje neunovčene stečajne mase 31. marca znašalo skupno 2,79 milijona evrov, od tega dobra dva milijona evrov iz naslova nepremičnin, medtem ko so terjatve do kupcev predstavljele slabih 250.000 evrov, zaloge trgovskega blaga pa 504.000 evrov. V omenjenem obdobju so poplačali ločitvenega upnika DUTB v znesku 818.930 evrov in ločitvenega upnika Goodyear Dunlop Sava Tires v znesku 59.539 evrov. Stanje vnovčene mase je 31. marca znašalo dobrih 188.000 evrov.