c S
Občina Rimski vrelec ponudila tudi potencialnim kitajskim vlagateljem 23.07.2018 07:20 Ravne na Koroškem, 22. julija (STA) - Občina Ravne na Koroškem, ki si že več let prizadeva prodati kompleks Rimski vrelec, je nepremičnino nedavno predstavila tudi potencialnim kitajskim investitorjem. Župan občine Tomaž Rožen se je namreč mudil na Kitajskem in eden od konkretnih rezultatov predstavitve je, da že načrtujejo obisk enega od potencialnih vlagateljev na Koroškem.

Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, je ravenska občina s pomočjo zunanjega svetovalca Bogdana Lipovška v zadnjih mesecih ponovno okrepila aktivnosti za prodajo kompleksa v Kotljah, ki zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode.

Občina je med drugim izdala katalog v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku, v katerem obširneje opisuje kompleks, predstavlja potrebna vlaganja in ponuja simulacije in scenarije poslovanja hotela.

Prodajni katalog med drugim navaja, da je dotrajano in neustrezno hotelsko stavbo, ki leži na izjemni legi pod Uršljo goro, smiselno porušiti in celotno zemljišče komunalno urediti za novogradnjo. Ocenjena vrednost naložbe v nov hotel s štirimi zvezdicami in 120 sobami znaša od 6,5 do 7,2 milijona evrov, pri čemer v ceni niso upoštevani cena zemljišča, sanacija vrelca in tudi ne strošek projektiranja.

"Rimski vrelec smo predstavili na eni od konferenc, na srečanju med župani srednje- in vzhodnoevropskih mest in Kitajsko. Po tem srečanju smo dobili nekaj povpraševanj po elektronski pošti. Eden od kitajskih poslovnežev si v tem trenutku ureja vizo, izdali smo mu garantno pismo, da lahko pride na obisk v Slovenijo," je za STA povedal župan Občine Ravne na Koroškem Rožen in dodal, da je njegov obisk napovedan v septembru.

Kompleks Rimski vrelec sicer že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.