c S
Nepremičnine nekdanjega MTT Tekstila v Mariboru še vedno brez kupca 20.07.2018 15:12 Maribor, 20. julija (STA) - Nov poskus prodaje nepremičnin nekdanjega mariborskega tekstilnega podjetja MTT Tekstil v Melju ni obrodil sadov. Do danes, ko se je iztekel rok za zbiranje zavezujočih ponudb, ni prišla nobena ponudba. Tudi vplačila varščine do tega trenutka ni, je za STA povedal stečajni upravitelj družbe Milorad Vidović.

Bila sta sicer dva ogleda potencialnih interesentov oziroma kupcev, a se ti očitno niso odločili za nakup dobrih 44.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča, na katerem se nahaja 19 parcel in 14 zgradb.

Vidović je s tretjim poskusom prodaje teh nepremičnin začel 23. maja. Izhodiščno ceno je postavil pri 2,7 milijona evrov. Del stavb je sicer do konca septembra v najemu.

Cenilec Jožef Murko je kompleks nepremičnin ob stečaju podjetja leta 2014 ocenil na 3,5 milijona evrov tržne vrednosti, medtem ko je likvidacijska vrednost ocenjena na 2,2 milijona evrov.

Podjetje MTT Tekstil je v stečaju pristalo v začetku leta 2014, ko je brez dela ostalo okoli 90 ljudi. Vidović je doslej kupca za razmeroma slabo ohranjene objekte, ki so potrebni obnove, brez uspeha iskal že dvakrat, prvič z zbiranjem nezavezujočih ponudb, na katerem cene ni določil, v drugo je izhodiščno ceno določil pri treh milijonih evrov.