c S
Na voljo spodbude za gradnjo odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije 20.07.2018 15:12 Ljubljana, 20. julija (STA) - Ministrstvo za javno upravo je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 3A. Na voljo je 13,6 milijona evrov sredstev, od tega 10,9 milijona evrov evropskih sredstev. Ministrstvo bo vloge sprejemalo do 28. septembra do 12. ure.

Od 13,6 milijona evrov spodbud jih je za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija na voljo nekaj manj kot 7,6 milijona evrov, za Zahodno Slovenijo pa nekaj več kot šest milijonov evrov.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij, ki bodo gospodinjstvom omogočala širokopasovni dostop s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in elektronske komunikacijske storitve preko teh omrežij na območjih belih lis.

Cilj javnega razpisa je omogočiti najmanj 80 odstotkom gospodinjstvom na območjih belih lis, na katerih širokopasovna omrežja še niso zgrajena in hkrati ni tržnega interesa za njihovo gradnjo, dostop do širokopasovnega omrežja s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in elektronskih komunikacijskih storitev preko tega omrežja.