c S
Skupščina Salusa potrdila prevzem Sanolaborja 20.07.2018 15:12 Ljubljana, 20. julija (STA) - Delničarji Salusa so na četrtkovi skupščini soglasno potrdili podpis pogodbe za nakup več kot polovice Sanolaborja, ki je bila sklenjena 23. maja. Delničarji so potrdili tudi dokapitalizacijo Salusa v višini 14,21 milijona evrov, pri kateri lahko sodelujejo prodajalci delnic Sanolaborja, so prek Ljubljanske borze sporočili iz Salusa.

Predmet pogodbe, ki so jo sklenili maja, je nakup 58 odstotkov delnic Sanolaborja, kupnina pa naj bi znašala 10,38 milijona evrov ali okoli 700 evrov na delnico.

Salus je že maja s prodajalci delnic Sanolaborja sklenil tudi pogodbo o sodelovanju pri dokapitalizaciji. Z v četrtek potrjeno dokapitalizacijo bo izdanih skupno največ 3456 navadnih delnic, prodajna cena ene delnice pa je določena pri 600 evrih. Osnovni kapital Salusa je sicer trenutno razdeljen na 100.919 delnic.

Družba Salus namerava kupnino za morebitni nakup financirati s kombinacijo lastnih virov in dolžniškega kapitala. Potencialni prevzem družbe Sanolabor je skladen s strategijo družbe Salus, ki predvideva okrepitev dejavnosti zastopanja in širitev dejavnosti trženja in aktivne prodaje.

Družba Salus - ki je obvladujoča družba v skupini Salus, v njej pa so še Salus Veletrgovina, Carso, Nensi, Medika Internacional, Carso Internacional Skopje in Carso Cro Zagreb - je lani ustvarila 527.555 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je devet odstotkov manj kot predlani. Čisti dobiček se je povečal za 2,4 odstotka na 3,1 milijona evrov.

Sanolabor je eno večjih slovenskih podjetij za veleprodajo in trženje na področju zdravstva, industrije, znanosti in šolstva. Najpomembnejši izdelki v prodajnem programu so medicinski pripomočki, medicinska in bolniška oprema, potrošni materiali in oprema za laboratorije, zdravila, izdelki za osebno zaščito in dentalni izdelki.