c S
Zaključuje se proizvodnja v Tovarni nogavic Polzela 20.07.2018 07:43 Polzela, 20. julija (STA) - V Tovarni nogavic Polzela se dobro leto in pol od začetka stečaja tovarne danes zaključuje proizvodnja, ki so jo vzpostavili februarja lani. Tovarno bodo zaprli, saj po zakonu podjetje v stečaju leto po prvem poskusu prodaje ne sme več obratovati, iskanje kupca za poslovno celoto pa je bilo doslej neuspešno. Za zdaj ostaja odprtih devet trgovin.

Stečajni upravitelj Tovarne nogavic Polzela Zlatko Hohnjec v stečajnem postopku doslej ni uspel prodati poslovne celote. Kot navaja v zadnjem rednem poročilu, je razlog za neuspešne poskuse prodaje pomanjkanje interesa na tržišču.

Izklicno ceno za poslovno celoto je stečajni upravitelj na prvem zbiranju ponudb postavil pri 2,8 milijona evrov, v tretjem poskusu prodaje junija letos pa je bila izhodiščna cena določena pri 2,46 milijona evrov.

V tovarni nogavic je bilo konec junija zaposlenih 77 delavcev, trenutno jih je 67, s 1. avgustom pa jih bo v okviru družbe delalo še 31, je za STA pojasnil Hohnjec.

Od avgusta dalje tako v družbi ostajajo zaposleni v režiji, skladiščih in maloprodaji. Trenutno ima podjetje po Sloveniji odprtih še devet trgovin, v katerih bodo odprodali preostale zaloge in jih nato postopno zapirali.

Medtem se prodaja premoženja družbe v okviru stečajnega postopka nadaljuje, stečajni upravitelj pa se glede poslovne celote vse bolj nagiba k posamični prodaji nepremičnin, premičnin, blagovne znamke in zalog.

Trenutno sta za 14. avgust napovedani dve ločeni dražbi, na katerih se bosta prodajala počitniški apartma v Čatežu in prostori že nekaj časa zaprte prodajalne v Mariboru, v kletnih prostorih glavne avtobusne postaje, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.