c S
Telemach s 500.000 uporabniki napoveduje naložbe v nadaljnji razvoj 19.07.2018 14:07 Ljubljana, 19. julija (STA) - Ponudnik telekomunikacijskih storitev Telemach je na slovenskem trgu presegel 500.000 uporabnikov, kar ocenjujejo kot velik uspeh in spodbudo za nadaljnji razvoj. Tako napovedujejo dodatne naložbe, med drugim v infrastrukturo, za katero so v minulih letih namenili več deset milijonov evrov letno.

Kot je na današnji novinarski konferenci ob odprtju nove poslovalnice v Ljubljani povedal predsednik poslovodstva Telemacha Adrian Ježina, se v družbi nenehno izpopolnjujejo in vlagajo v mobilno infrastrukturo, ki po njegovih besedah omogoča najvišjo kakovost storitev. Veliko pozornosti namenjajo čim boljši uporabniški izkušnji, med drugim s prilagajanjem naročniškim paketov potrebam uporabnikov.

Temelj uspeha je po Ježinovih besedah dobra infrastruktura, v katero so v zadnjih letih investirali skupno okoli 100 milijonov evrov. Kot je pojasnila članica poslovodstva družbe Ditka Maučec, bodo v omrežje fiksne in mobilne telefonije v prihodnjih štirih do petih letih predvidoma investirali več kot 100 milijonov evrov. "Vlaganja v infrastrukturo so osnova, da smo sploh lahko dosegli takšno število uporabnikov," je poudarila.

V družbi so ob dosegi mejnika glede števila uporabnikov tudi znižali cene določenih paketov, in sicer tako za mobilne kot fiksne storitve.

V prihodnjih letih Telemach pričakuje nadaljnjo rast tržnega deleža. Želijo ohraniti trend, po katerem med 30 in 40 odstotkov uporabnikov, ki se odloči za prehod k drugemu operaterju, izbere Telemach.