c S
Smučišče Kope ponovno na dražbo 19.07.2018 07:30 Slovenj Gradec, 18. julija (STA) - Po neuspešni prvi dražbi marca letos je stečajna upraviteljica družbe GTC Kope v stečaju Simona Goriup za 30. avgust razpisala novo dražbo za prodajo smučišča Kope. Izklicna cena je nižja kot prvič. Tokrat je določena pri 2,38 milijona evrov, na prvi dražbi je bila 3,4 milijona evrov. Naprodaj so vnovič tudi apartmaji v Ribnici na Pohorju.

Naprodaj je celotno smučišče Kope, ki zajema vse žičniške naprave, stroje, opremo, naprave na smučišču, opremo v pisarnah in apartmajih ter drobni inventar, sistem za zasneževanje smučišča, montažne barake in restavracijo, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Smučišče na Kopah, ki je del stečajne mase septembra 2015 propadlega podjetja Gorsko turistični center (GTC) Kope, ima vse od stečaja te družbe v najemu družba Vabo. V zadnji zimski sezoni so na Kopah našteli več kot 79.000 smučarjev in so bili s sezono zadovoljni. Ob tem družba Vabo, ki ima s smučiščem dolgoročne načrte, vse bolj krepi tudi poletni turizem na zahodnem delu Pohorja, kjer se nahaja to smučišče.

Del stečajne mase sta tudi leta 2009 zgrajeni dve apartmajski hiši z več apartmaji v Ribnici na Pohorju. Za to premoženje stečajna upraviteljica do 18. avgusta letos zbira ponudbe potencialnih kupcev.

To je že šesti poskus prodaje teh apartmajskih hiš v okviru stečajnega postopka družbe GTC Kope. Nazadnje sta se aprila letos apartmajski hiši prodajali na javni dražbi, na kateri je bila izklicna cena določena pri 1,59 milijona evrov. Nepremičnini ima v najemu družba Turi, ki ima tudi koncesijo za bližnje žičniške naprave v Ribnici na Pohorju.