c S
Deželna banka Slovenije z začasnim vodstvom 18.07.2018 08:50 Ljubljana, 18. julija (STA) - Nadzorni svet Deželne banke Slovenije se je v torek seznanil z odstopom Sonje Anadolli z mesta predsednice uprave banke. Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke, bo začasno, za pol leta, vodenje Deželne banke Slovenije prevzel Marko Rozman.

Anadollijevi je mandat predsednice uprave Deželne banke Slovenije prenehal v torek, Rozman pa je bil na njeno mesto za šest mesecev imenovan v skladu z določili zakona o bančništvu, so navedli v banki. V upravi banke je sicer še članica uprave Barbara Cerovšek Zupančič.

Deželna banka Slovenije, v katere lastniško strukturo sta marca vstopili družbi Skupina Prva in Prva osebna zavarovalnica, je lani ustvarila 3,81 milijona evrov čistega dobička, kar je 55 odstotkov več kot v letu 2016. Dobiček pred davki se je povečal za 58 odstotkov na 4,66 milijona evrov. Operativni dobiček pred oslabitvami, rezervacijami in obdavčitvijo je dosegel devet milijonov evrov.

Bilančna vsota banke je konec decembra 2017 znašala 931,03 milijona evrov. Povečala se je za nekaj več kot 10 odstotkov, predvsem zaradi povečanja kreditov od centralne banke in vlog gospodinjstev.