c S
Na kratko iz gospodarstva 18.07.2018 08:29 Ljubljana, 17. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupina Alta bo po pisanju Dela kmalu dobila novega lastnika. Alto Invest, ki se ukvarja z borznim poslovanjem, bo prevzela BKS, s čimer bo nastal največji igralec na borzi v Sloveniji s približno 36-odstotnim tržnim deležem. Podoben tržni delež naj bi po prevzemu Alte Skladi imeli Triglav Skladi, ki so hčerinska družba Skupine Triglav. O tem so bili obveščeni zaposleni, pogodba naj bi bila po neuradnih informacijah tik pred podpisom, posel bo presojal varuh konkurence, danes piše časnik.

Družba Union Hoteli je danes na Ljubljanski borzi odkupila 3383 lastnih delnic po ceni 18,50 evra na delnico, kar predstavlja 0,1886 odstotka vseh izdanih delnic. Delnice je družba pridobila z namenom, da se ponudijo v odkup delavcem družbe. Skupno število lastnih delnic po tem nakupu je 10.811, kar prestavlja 0,6027 odstotnega deleža vseh izdanih delnic, je družba sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.