c S
Ministrstva bodo ponovila poziv k oddaji ponudb za nakup stanovanj in zemljišč 18.07.2018 08:29 Ljubljana, 17. julija (STA) - Na javni poziv ministrstev za notranje zadeve, za obrambo in za javno upravo k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup 41 stanovanj in štirih zemljišč ni prispela nobena ponudba, so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Napovedali so, da bodo poziv ponovno objavili.

Ministrstva so v začetku julija povabila k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup 41 od eno do trisobnih stanovanj in štirih zemljišč, in sicer v Ljubljani do pet kilometrov zunaj obroča, Kranju z okolico, Ankaranu, Kopru, Luciji, Izoli in Celju, je ministrstvo za notranje zadeve objavilo na svoji spletni strani.

Predmet ponudbe so nova stanovanja ali ustrezna zemljišča, na katerih je mogoče zgraditi večstanovanjske objekte.

Naročnik je zbiral ponudbe za nakup zemljišč, primernih za gradnjo na posameznih makrolokacijah, za katere so določene okvirne površine potrebnih zazidljivih zemljišč za gradnjo. To so 26-stanovanjski blok v Ljubljani, velikost od 1500 do 1900 kvadratnih metrov, šeststanovanjski vila blok v Kranju, od 1000 do 1500 kvadratnih metrov, štiristanovanjski vila blok v Celju, od 800 do 1200 kvadratnih metrov, in petstanovanjski vila blok na Obali v velikosti od 1000 do 1500 kvadratnih metrov.

Rok za oddajo ponudb se je iztekel v ponedeljek, a odziva ni bilo.