c S
Weinsteinovo podjetje prodano 17.07.2018 10:02 New York, 17. julija (STA) - Podjetje Weinstein Company, ki je po številnih obtožbah na račun soustanovitelja podjetja Harveyja Weinsteina o spolnem nadlegovanju, napadih in celo posilstvih končalo v stečaju, je pristalo v rokah teksaškega podjetja Lantern Capital Partners. Kupnina je znašala okoli 289 milijonov dolarjev (244 milijonov evrov).

Podjetje je bilo v pogovorih o prodaji z več drugimi investicijskimi skupinami, a je vsak potencialni posel padel v vodo, ko so kupci odkrili skrite dolgove podjetja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Prodajo je skušalo preprečiti tudi več hollywoodskih filmskih zvezdnikov, ki se bojijo, da Lantern Capital ne bo financirala filmov, za katera je Weinstein Company vnaprej zagotovilo sredstva, ne pa jih tudi že izplačalo.

Podjetje, ki ga je Harvey Weinstein leta 2005 ustanovil z bratom Bobom, je poskrbelo za produkcijo številnih uspešnih filmov, nato pa je oktobra lani, ko so se v javnosti pojavile obtožbe Weinsteina o spolnem nadlegovanju, zašlo v težave.

Da bi si opralo ime, je Harveyja odpustilo, a se kljub temu ni moglo rešiti vse večjih finančnih težav. Tako je konec februarja naznanilo stečaj, konec marca pa zaprosilo za zaščito pred upniki.

Prav tako je preklicalo pogodbe o nerazkrivanju, sklenjene s tistimi, "ki so trpeli ali so bili priča kakršnemukoli spolnemu nadlegovanju" Weinsteina. Ta odločitev je olajšala predvsem sodne postopke zaradi spolnega nadlegovanja in nasilja.