c S
Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije 13.07.2018 09:41 Ljubljana, 13. julija (STA) - Projekt spodbujanja povpraševanja po storitvah dostopa do interneta - promocije digitalizacije Slovenije je dobil evropska sredstva. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za izvedbo 650.000 evrov vrednega projekta prispeval 520.000 evrov, 274.560 evrov za Vzhodno Slovenijo in 245.440 evrov za Zahodno Slovenijo.

Kot so sporočili s službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad izdala odločitev o finančni podpori za omenjeni projekt, delež prebivalcev Slovenije, ki ne vidijo potrebe po digitalnem preoblikovanju in večji vključenosti v digitalno družbo, in tistih, ki še nikoli niso uporabljali interneta, predstavlja eno od ključnih razvojnih ovir.

"Namen projekta je zato spodbujati in dvigniti uporabo digitalnih tehnologij in interneta, kar bo prispevalo k digitalizaciji družbe, uporabo elektronskih storitev in uporabo informacijske družbe (e-uprava, e-bančništvo, e-nakupovanje, e-zdravje ...)," so poudarili.

V okviru projekta bodo s promocijskimi aktivnostmi spodbujali povpraševanje po uporabi digitalnih tehnologij in interneta ter povečanje dostopa do interneta ter s tem večjega števila širokopasovnih priključkov hitrosti vsaj 100 Mb/s.

"S predstavitvijo pomembnosti digitalizacije in digitalne preobrazbe družbe se bo ozavestilo prebivalce in podjetja o prednostih uporabe storitev elektronskih komunikacij, ob upoštevanju specifičnih lastnosti in potreb ciljnih skupin," so še navedli na vladni službi.