c S
Na kratko iz gospodarstva 12.07.2018 06:23 Ljubljana, 11. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji družbe Terme Dobrna bodo na skupščini 31. avgusta odločali o predlogu, da družba nekaj manj kot 53.000 evrov bilančnega dobička konec leta 2017, ki je sestavljen iz 394.000 evrov čistega dobička leta 2017, zmanjšanega za preneseno čisto izgubo v višini 2000 evrov, za druge rezerve iz dobička v višini 196.000 evrov in za znesek dolgoročno odloženih stroškov razvijanja v višini 143.000 evrov, v celoti odvede v druge rezerve iz dobička. Odločali bodo tudi o predlogu, da letošnje poslovanje revidira družba BDO revizija, je razvidno iz današnje objave na spletni strani Ljubljanske borze.

Družba Graft Polymer s sedežem v Veliki Britaniji je konec maja v Borovnici odprla obrat s proizvodno linijo in raziskovalno enoto za proizvodnjo polimerov. Sprva so zaposlili sedem ljudi, od tega štiri v raziskovalni enoti in tri v proizvodnji, sčasoma pa naj bi število zaposlenih povečali na 25. Generalni direktor skupine Graft Polymer Victor Boduev je ob odprtju poudaril, da so se za Slovenijo odločili zaradi strateške lege in dobrih transportnih povezav, za postavitev obrata v Borovnici pa zaradi bližine Ljubljane, železnice in avtoceste ter zaradi možnosti, da v kratkem času na območju industrijske cone postavijo ustrezno velik obrat, je zapisano v objavi na spletni strani Občine Borovnica.

Sava Turizem je za Večer potrdila, da se je za Terme Lendava zanimalo več kupcev, izbrali so tistega, ki je ponudil največ. Po informacijah časnika gre za madžarskega kupca, ki je za terme odštel osem milijonov evrov. Zanesljivi viri so jim potrdili, da so pred tem zastavne pravice nad termami prenesli na premoženje Term 3000. Zgodba je v nasprotju z napovedmi vlade pred nekaj leti o konsolidaciji turističnih zmogljivosti. A, kot kaže, SDH nima kapitala za dokapitalizacijo Save Turizma, zato ta rešuje svojo zadolženost z odprodajo premoženja. Prodajati pa je družba začela, ko več ni pogojev za izčrpavanje in pretok akumulacije, danes piše spletni Večer.