c S
Na kratko iz gospodarstva 10.07.2018 06:29 Ljubljana, 09. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Agencija za energijo je za proizvajalce električne energije iz sonca, ki so jim neurja s točo in druge naravne nesreče poškodovala fotonapetostne module, pripravila navodilo za njihovo zamenjavo. Poškodovane fotonapetostne module lahko lastniki oz. upravljavci sončne elektrarne nadomestijo z novimi, ki ne rabijo biti enake električne moči kot poškodovani, pomembno pa je, da se ne spremeni skupna nazivna električna moč proizvodne naprave. "Ta mora ostati takšna, kot je bila ob namestitvi sončne elektrarne in je razvidna iz veljavne deklaracije za proizvodno napravo in odločbe o dodelitvi podpore za v njej proizvedeno električno energijo," so zapisali na agenciji in dodali, da ne glede na to, da se moč proizvodne naprave ne spreminja, pa morajo vsi proizvajalci agencijo obvestiti o vseh spremembah na proizvodni napravi, torej tudi o zamenjavi poškodovanih modulov.

Uprava družbe Delo Prodaja je preklicala skupščino, sklicano za 13. julij. Datum novega zasedanja skupščine bo objavljen naknadno, je navedla v sporočilu, danes objavljenem prek spletne strani Ljubljanske borze. Na skupščini naj bi sicer glasovali o predlogu, da se bilančni dobiček v višini 514.724 evrov razporedi v preneseni dobiček družbe, in o podelitvi razrešnice vodstvu družbe.

Investicijski skladi, ki jih upravlja družba Conseq Investment Management iz Prage, so sprejeli prevzemno ponudbo družbe Hisense Luxembourg Holding in odsvojili vse delnice družbe Gorenje, ki so jih imeli v lasti, je danes na spletnih strani Ljubljanske borze objavilo Gorenje.

Ljubljana od danes do srede gosti izobraževalni in marketinški dogodek ICCA Association Meetings Programme. Gre za enega vidnejših dogodkov na področju globalne kongresne dejavnosti. Program je oblikoval lokalni organizacijski odbor, v katerem so Zavod-Kongresnoturistični urad Slovenije, Slovenska turistična organizacija (STO), Visit Ljubljana, Union Hoteli, Cankarjev dom, GR - Prireditveni center, Kompas DMC, Kongresni urad Bled in Dekon Group. Direktorica STO Maja Pak je med drugim ocenila, da je Slovenija vse bolj prepoznavna tudi kot odlična gostiteljica strokovnih dogodkov na najvišji ravni, so danes sporočili iz STO.