c S
Saša regiji 300.000 evrov za razvoj turizma 09.07.2018 05:50 Celje, 07. julija (STA) - Savinjsko-šaleška območja razvojna agencija, ki skrbi za regionalni razvoj in promocijo turizma v Savinjsko-šaleški (Saša) regiji, je prek javnega razpisa za sofinanciranje in promocijo turistične ponudbe pridobila 300.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj turizma. Agencija bo tako do oktobra 2019 izvajala projekt vodilne destinacije v regiji.

Izvajanje omenjenega projekta zajema razvoj integralnih turističnih produktov, petzvezdničnih doživetij, izobraževanja, usposabljanja in študijske ture za turistične deležnike destinacije, so sporočili z velenjske občine.

Na področju digitalnih promocij so predvidene vzpostavitve novih in nadgradnje obstoječih digitalnih medijev in orodij, ustvarjanje novih foto in video zgodb za ključne ciljne skupine, predvsem na trgih Nemčije, Nizozemske in Hrvaške.

Aktivnosti so zasnovane v skladu z lani sprejeto strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma za obdobje 2017-2021. Ta med drugim poudarja doživetja, ki temeljijo na višji dodani vrednosti, trajnostni naravnanosti in povečevanje turističnega prometa zunaj poletne ali zimske sezone.

Poleg projekta vodilne destinacije je Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija pridobila tudi sredstva za projekt Turizem Saša v okviru javnega razpisa za izbor operacij financiranih iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja na območju Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Vrednost tega projekta, ki bo izpeljan do konca februarja prihodnje leto, je nekaj več kot 114.000 evrov, od česar je nekaj nad 97.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev.

Omenjena projekta sta po navedbah velenjske občine izrednega pomena za razvoj in promocijo turizma občin v Saša regiji ter vzpodbujanje povezovanja in sodelovanja turističnih akterjev na tem območju.