c S
Sindikalist Hoge v postopku izredne odpovedi v Kovinoplastiki Lož 05.07.2018 06:16 Lož, 04. julija (STA) - Podpredsednik sindikata SKEI Aleš Hoge in predsednik sveta delavcev v Kovinoplastiki Lož je za STA potrdil, da je delodajalec proti njemu sprožil postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Ob tem je zavrnil vse očitke in kot pravi razlog za potezo delodajalca izpostavil svoja sindikalna prizadevanja.

Kot je razvidno iz vabila na zagovor pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, ki ga je Hoge posredoval STA, mu delodajalec med drugim očita več kršitev pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja ter hujše kršitve pogodbene ali druge obveznosti, storjene naklepno ali iz hude malomarnosti. Konkretno naj bi Hoge v času opravljanja sindikalne dejavnosti opravljal zasebne aktivnosti, od pitja kave in deljenja propagandnega predvolilnega materiala do počitnikovanja s partnerko.

Delodajalec je Hogeta ob tem povabil na zagovor, ki bo ta petek na sedežu Kovinoplastike.

Hoge, ki je med drugim opozoril, da ga je v več primerih snemal zasebni detektiv, je očitke v celoti zavrnil kot neutemeljene. Kot je napovedal, imajo tudi pripravljene sklepe, da v petek, če bo treba, izvedejo stavko zaradi pritiska delodajalca nanj kot predsednika sveta delavcev, njegovo namestnico in zaposlene.

Pravo ozadje za postopek zoper njega Hoge sicer vidi v tem, da sindikalisti opozarjajo na različne probleme, kot so selitev dela proizvodnje, prenehanje pogajanj o podjetniški kolektivni pogodbi in tožbe v zvezi z delovno dobo pri drugem delodajalcu. "Oni mene onemogočajo," je še povzel sindikalist.