c S
Na kratko iz gospodarstva 05.07.2018 06:15 Ljubljana, 04. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Predsednik uprave Krke Jože Colarič je na podlagi zbranih pooblastil delničarjev pridobil glasovalne pravice izključno za glasovanje na skupščini družbe, ki bo v četrtek. Colarič ima tako neposredno 22.500 glasovalnih pravic v Krkinih delnicah, kar predstavlja 0,07 odstotka glasovalnih pravic, in posredno 2.631.336 glasovalnih pravic na podlagi zbranih pooblastil za glasovanje, kar predstavlja 8,02 odstotka glasovalnih pravic. Skupaj ima 2.653.836 neposrednih in posrednih glasovalnih pravic, kar predstavlja 8,09 odstotka glasovalnih pravic, je Krka objavila na spletni strani Ljubljanske borze.

Telekom Slovenije je sporočil, da je mednarodna bonitetna agencija S&P Global Ratings družbi potrdila obstoječo bonitetno oceno BB+. Ob tem je oceno opredelila kot za opazovanje (Credit Watch Negative). Agencija S&P se je za tovrstno opredelitev odločila zaradi izplačila bistveno višjih dividend od pričakovanih in posledično pričakovanimi večjimi pritiski na prihodnjo likvidnost, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma.

Družba KS Naložbe je med 27. junijem in 4. julijem na Ljubljanski borzi skupaj odkupila 16 lastnih delnic. Skupno število lastnih delnic po teh nakupih je 40.521, kar predstavlja 1,04 odstotka vseh izdanih delnic, je družba objavila prek spletne strani Ljubljanske borze.