c S
Za ptujsko tržnico se bodo pogajali z dvema ponudnikoma 03.07.2018 15:29 Ptuj, 03. julija (STA) - Ptujska občina je za prenovo mestne tržnice do razpisanega roka v okviru konkurenčnega postopka s pogajanji prejela dve ponudbi. Kot je danes povedala direktorica mestne uprave Andreja Komel, sta ponudbi oddala novomeška družba CGP in ljubljanski KPL. Razpisna komisija bo zdaj proučila njuno ustreznost in s ponudnikoma začela pogajanja.

Mestna občina Ptuj je sicer v skladu z zakonom o javnem naročanju k oddaji ponudb povabila vse tri ponudnike, ki so že v okviru odprtega postopka oddali svoje ponudbe.

V začetku junija so se na ptujski občini odločili, da med tremi prispelimi ponudniki na javnem razpisu za ureditev mestne tržnice posla ne oddajo nikomur, saj sta od treh obravnavanih ponudb dve presegali proračunsko zagotovljena sredstva za investicijo, ena pa ni bila opremljena z ustreznim finančnim zavarovanjem. Takrat so se odločili za nadaljevanje konkurenčnega postopka s pogajanji.

Kot je pojasnila Komelova, predmeta javnega naročila niso spreminjali, nespremenjen je tudi tehnični del javnega naročila. Zato po njenem ne držijo informacije, da je zaradi sprememb potrebno ponovno odločanje mestnega sveta ali nov odprti postopek javnega naročanja. V skladu z možnostmi veljavne zakonodaje bo, tako Komelova, razpisna komisija v postopku pogajanj poskušala doseči najboljšo ceno investicije, pri tem pa mora zagotavljati dosledno enakopravno obravnavo vseh ponudnikov.

"Komisija je danes ugotovila, da sta na naše povabilo prispeli dve ponudbi. Zdaj jih bomo natančno proučili in začeli postopek pogajanj, da dosežemo najugodnejšo ceno investicije. Pričakujemo, da bo odločitev o izbiri izvajalca znana v roku 30 dni," je dejala direktorica mestne uprave.

Ptujski podžupan Gorazd Orešek je ob tem dodal, da se ptujska občina vseskozi trudi, da z doslednim spoštovanjem pravil o javnem naročanju izbere najboljšega ponudnika. Kot je dodal, je to za mesto pomemben razvojni korak k celoviti obnovi starega mesta.

"Že ves čas pa del mestne politike projektu nagaja in širi o njem netočnosti in neresnice. Očitno si nekateri ne želijo, da mesto napreduje in izkoristi dane priložnosti. Vedno znova poslušamo zlonamerne interpretacije in ponavljanje starih idej, ki pa danes predstavljajo nič drugega kot blokado projekta," je dejal Orešek.

Ob tem je dodal, da so na občini odločeni projekt uresničiti, s tem pa bo Ptuj uspešno izkoristil razpoložljiva razvojna sredstva in v mestno jedro vrnil življenje.