c S
Mehu nov mandat na mestu predsednika OZS 02.07.2018 15:47 Ljubljana, 02. julija (STA) - Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Branko Meh bo zbornico vodil še prihodnja štiri leta. To je danes namreč sklenila skupščina zbornice, ki je Mehu namenila 56 glasov, njegovemu protikandidatu Milanu Škapinu pa 22 glasov. Skupščina je potrdila tudi nov upravni odbor zbornice.

Meh si je med ključne cilje v mandatnem obdobju 2018-2022 zadal zagotovitev sistemskega vira financiranja, ohranitev zborničnega sistema, povečanje vpliva zbornice, nadgradnjo dogodkov, pritegnitev mladih v članstvo, sekcijsko povezovanje, okrepitev svetovalnih storitev, ustanovitev vajeniške šole in nadgradnjo kartico Mozaik podjetnih, so sporočili iz OZS.

"Moj cilj v prihodnjih štirih letih je ustvariti moderen, učinkovit in stabilen zbornični sistem. Bistveno pa je, da bom nadaljeval na temeljih, ki smo jih zgradili v minulih letih. Srce zbornice so naši člani in za njihove interese ter boljše pogoje poslovanja se bomo še naprej borili na vse možne načine," je med drugim poudaril Meh.

Meh je v nagovoru skupščini predstavil tudi dosežke njegovega minulega mandata, med katerimi je stabilizacija zbornice, povezovalno in pošteno vodenje ter izjemen uspeh pri pridobivanju novih članov. V OZS je v prvih mesecih letos pristopilo 500 novih članov, po številu članov pa je OZS tudi največja zbornica gospodarstva v Sloveniji.

OZS je imela sicer ob prehodu na prostovoljno članstvo v letu 2013 približno 50.000 članov, v začetku letošnjega leta jih je bilo okoli 25.000.

Skupščina je danes potrdili tudi nov upravni odbor OZS za mandatno obdobje 2018-2022. V njem bodo poleg predsednika Meha sedeli še Peter Pišek, Ivan Meh, Bernard Bucik, Dušan Fidler, Anton Dremelj, Zoran Simčič, Bojan Železnik, Jernej Bortolato, Blaž Cvar, Bogdan Oblak, Marija Hudovernik, Mojca Andolšek, Miran Gracer in Vlado Mandič.

Skupščina je za novega predsednika nadzornega odbora OZS izvolila Aleša Pulka, aktualnega predsednika mariborske obrtno-podjetniške zbornice, za člane pa Leno Korber, Javorko Križman, Saša Kovačeva in Sandro Gomboc.