c S
Revizija ni pokazala nepravilnosti v poslovanju ZD Izola 02.07.2018 10:53 Izola, 02. julija (STA) - Redna revizija poslovanja Zdravstvenega Doma (ZD) Izola, ki jo je sredi februarja naročila izolska občina, ni pokazala nepravilnosti niti nezakonitosti, so sporočili iz omenjene zdravstvene ustanove. Revizijo je izvedel Inštitut za javno finančno upravo, ki je med drugim pregledal oddajanje premoženja v najem ter porabo sredstev najemnim.

Sklep o izvedbi notranje revizije je občinski svet sprejel po objavi članka v Slovenskih novicah o domnevno nezakonitem poslovanju izolskega javnega zavoda, pri čemer sta navedbe o nezakonitem poslovanju zavrnila tako direktor ZD Izola Evgenij Komljanec kot svet zavoda, so spomnili v sporočilu za javnost.

Kot je jeseni poročal omenjeni časnik, naj bi bila sporna posojilo zdravstvenega doma fizični osebi v višini 50.000 evrov ter nakazila davčnim dolžnikom na njihove račune v tujini, zaradi česar se je Komljanec znašel tudi pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije. Komljanec je med drugim sicer pridobil tudi stališče Finančne uprave RS, iz katerega je med drugim jasno, da plačila na transakcijske račune v tujini niso problematična.

Inštitut za javno finančno upravo iz Ljubljane je pri sedanji reviziji pregledal oddajanje premoženja v najem ter porabo sredstev najemnin, obračunavanje in porabljanje sredstev amortizacije ter verodostojnost izkazanega poslovnega rezultata in morebitne neporabljene vire za investicije v letu 2017.

Kot izhaja iz poročila inštituta, pa revizor ni ugotovil nobenih dejanj, nepravilnosti, neskladnosti s predpisi ali namerne povzročitve škode, zdravstvenemu domu pa ni treba pripraviti odzivnega poročila na revizijo, so poudarili v ZD Izola.

Kot so dodali, so imeli v letu 2017 na revidiranem področju namreč vzpostavljen ustrezen in učinkovit sistem notranjih kontrol, z upoštevanjem priporočil, ki so jih prejeli od revizorja, pa se bodo v prihodnje tveganja za morebitne napake še znižala.