c S
Na kratko iz gospodarstva 02.07.2018 05:18 Ljubljana, 29. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Hisense Luxembourg Home Appliance Holding je v četrtek Gorenje obvestila, da so delež glasovalnih pravic v velenjskem proizvajalcu bele tehnike povečali na 95,42 odstotka ali 23.304.885 delnic. Na podlagi Hisensejeve prevzemne ponudbe za odkup Gorenjevih delnic, ki je trajala od 29. maja do 26. junija, bo Hisense namreč pridobil 62,46 odstotka vseh izdanih delnic Gorenja, je družba objavila na spletni strani Ljubljanske borze.

Zavarovalnica Sava je začela javno prodajo svoje osrednje poslovne stavbe v Cankarjevi 3 v Mariboru. Skoraj 1430 kvadratnih metrov veliko parcelo in leta 1980 zgrajeno stavbo z 8400 kvadratnih metrov poslovnih prostorov v devetih nadstropjih zavarovalnica prodaja po ceni 5,5 milijona evrov, kar je 1,5 milijona evrov več, kot je bila stavbo menda pripravljena prodati občini, ki je vanjo želela preseliti Knjižnico Rotovž, poroča Večer.

Dars je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavil trajnostno poročilo za leto 2017, ki ga prvič predstavljajo kot samostojen dokument. Po navedbah Darsa daje vpogled v njihovo prizadevanje za uveljavitev trajnostnih ciljev na vseh področjih delovanja družbe. "Pridružujemo se svetovnemu zavedanju in proaktivnemu delovanju za ohranitev našega planeta," so navedli v trajnostnem poročilu.

Ljubljanska borza je sporočila, da bo v ponedeljek po sklepu skupščine družbe Inles v ponedeljek delnice te družbe umaknila z organiziranega trga.