c S
Mariča Lah ostaja predsednica Trgovinske zbornice Slovenije 29.06.2018 07:30 Ljubljana, 28. junija (STA) - Na današnji volilni seji skupščine Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) je bila za predsednico TZS za mandatno obdobje od 10. julija letos do 10. julija 2022 spet izvoljena Mariča Lah. "Trudila se bom, da bodo dosežki in uspehi še boljši kot so bili do zdaj," je po izvolitvi napovedala Lahova.

"Gospodarsko okolje se stalno spreminja, prizadevala si bom, da bo slovenska trgovina sledila mednarodnim trendom, kot tudi narekovala trende, ki so v prid slovenskim potrošnikom," izjavo Lahove zbornica povzema v sporočilu za javnost.

V zadnjih osmih letih je bilo slovensko gospodarstvo soočeno s krizo. To obdobje je trgovinski sektor dobro prestal, so ocenili v zbornici.

Trgovinska zbornica šteje več kot 6000 članov. Lahova je državna svetnica in predsednica TZS od leta 2010, tako da bo to zadnjo že tretji mandat. Trgovinska dejavnost zaposluje 17,8 odstotka zaposlenih v gospodarskih družbah v Sloveniji.