c S
Tudi tretja dražba za prodajo Polzele neuspešna 28.06.2018 14:36 Polzela, 28. junija (STA) - Današnja, tretja javna dražba za prodajo Tovarne nogavic Polzela ni bila uspešna, ker ni bilo nobenega dražitelja, je za STA povedal stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec. Sedaj bo preveril interes morebitnih kupcev in se potem odločil glede nove prodajne ponudbe.

Izklicna cena za poslovno celoto Polzele, ki se je danes prodajala tretjič, je bila postavljena pri 2,46 milijona evrov. Javna dražba je bila zastavljena v dveh delih. Hohnjec je v prvem delu poskušal prodati z zviševanjem izklicne cene poslovno celoto, ki jo sestavljajo nepremičnine, premičnine, blagovna znamka Polzela in zaloge gotovih izdelkov.

Ker je bil prvi del dražbe neuspešen, pa je stečajni upravitelj poskušal v drugem delu, ki je prav tako potekal z zviševanjem izklicne cene, prodati blagovno znamko Polzela in zalogo gotovih izdelkov. Izklicna cena za ta del premoženja je bila postavljena pri 536.573 evrov.

Stečajni upravitelj je poslovno celoto Polzele poskušal prodati že dvakrat. Pri prvem zbiranju ponudb je izklicno ceno postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem pa pri 2,4 milijona evrov.

Stečaj Tovarne nogavic Polzela je stekel decembra 2016. Hohnjec je priznal za 8,2 milijona terjatev, od tega za 3,1 milijona evrov prednostnih.