c S
Delničarjem Elektra Celje 13 centov dividende 28.06.2018 14:35 Celje, 28. junija (STA) - Delničarji Elektra Celje so na današnji skupščini podprli predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH), da se za izplačilo dividend nameni ves lanski bilančni dobiček. Tako si bodo razdelili vseh 3,145 milijona evrov, dividenda na delnico je 13 centov bruto, izhaja iz zapisnika skupščine družbe, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu družbe za delo v lanskem letu podelila razrešnico, za revizorja letošnjega poslovanja pa imenovala družbo BDO revizija.

Delničarji so se sicer seznanili tudi z revidiranim poročilom o poslovanju družbe in skupine v lanskem letu. Kot so v sporočilu po skupščini zapisali v društvu Mali delničarji Slovenije (MDS), je Elektro Celje leto 2017 končalo z nekaj manj kot 10 milijonov evrov dobička, kar je osem odstotkov več kot leto prej in rahlo nad načrti. Zvišali so se tudi prihodki, za tri odstotke na 67,45 milijona evrov. Za investicije so lani namenili 22,1 milijona evrov.

Skupščina se je seznanila tudi s poročilo o kupovanju lastnih delnic. Po pojasnilih MDS je uprava Elektra Celje lani odkupila le 32.491 lastnih delnic, kar predstavlja 0,13-odstotni delež.