c S
Vlada o gospodarskih temah 27.06.2018 16:43 Ljubljana, 27. junija (STA) - Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na dopisni seji sprejela sklep o določitvi deležev prevzemanja odpadne embalaže pri izvajalcih javne službe za leto 2018. Med drugim so odhajajoči ministri potrdili še nekaj kadrovskih imenovanj in sprejeli lanskoletno poročilo o delu inšpektorata za delo.

Vlada je po predlogu ministrstva za okolje na dopisni seji sprejela sklep o določitvi deležev prevzemanja odpadne embalaže pri izvajalcih javne službe za leto 2018. Agencija RS za okolje je že junija spremenila okoljevarstvena dovoljenja družbam za ravnanje z odpadno embalažo, v primeru nespoštovanja podjetjem grozijo kazni.

Vlada je sprejela poročilo o delu inšpektorata za delo za leto 2017. Inšpektorji so lani opravili 14.541 inšpekcijskih pregledov. Z vseh treh področij dela so ugotovili 29.513 različnih kršitev in na podlagi tega izdali 10.534 različnih ukrepov ter izrekli več kot tri milijone evrov glob.

Vlada sprejela poročilo o ukrepanju in intervencijskih stroških ob hitrem taljenju snega, obilnem deževju in močnem južnem vetru med 9. in 18. decembrom lani, ko je v številnih delih države prišlo do vetrolomov in poplav. Skupaj so intervencijski stroški dosegli 6,47 milijona evrov.

Vlada je na današnji dopisni seji za v. d. generalnega direktorja direktorata za gozdarstvo, lovstvo in ribištvo na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano imenovala dosedanjega generalnega direktorja omenjenega direktorata Jošta Jakšo.

Vlada je za člane nadzornega sveta Javnega sklada RS za podjetništvo za mandatno obdobje štirih let imenovala Sama Hribarja Miliča, kot predstavnika Gospodarske zbornice Slovenije, Draga Delaluta, kot predstavnika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Aleško Korenčič kot predstavnico vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Gorana Kitića kot predstavnika ministrstva za finance. Mandat jim začne teči 3. julija.