c S
Na Brniku bo stekla gradnja logističnega centra družbe Cargo-partner 27.06.2018 16:09 Brnik, 27. junija (STA) - Mednarodni logistični velikan Cargo-partner je dobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo logistična centra v neposredni bližini letališča na Brniku. Gradnja več kot 25 milijonov evrov vrednega centra, ki se bo razprostiral na skoraj 52.000 kvadratnih metrih površine, bo stekla že prihodnji mesec.

Družba Cargo-partner, ki je specializirana za pomorske, letalske in cestne prevoze, bo z novim logističnim centrom pokrivala območje srednjega in jugovzhodnega dela Evrope. Center bo obsegal več kot 25.000 kvadratnih metrov skladiščnih in 4000 kvadratnih metrov poslovnih površin ter se bo v prvi fazi razprostiral na skoraj 52.000 kvadratnih metrih površine. Obsegal bo več kot kot 20.000 paletnih mest in v začetku nudil delovni prostor za 130 zaposlenih.

Pričetek gradbenih del več kot 25 milijonov evrov vredne investicije je predviden v mesecu juliju, logistični center pa bo začel obratovati v tretjem četrtletju prihodnjega leta, so danes sporočili iz podjetja Protim Ržišnik Perc, ki kot razvojni partner večinskega lastnika zemljišč Raiffeisen Leasing od leta 2016 razvija poslovni kompleks na Brniku, kjer bo zrasel nov logistični center.

Podjetje Protim Ržišnik Perc je pri tem projektu za investitorja usklajevalo potrebne spremembe prostorskega akta, izdelalo projektno dokumentacijo logističnega centra, sodelovalo pri pripravi in izvedbi razpisov ter pri pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja. V prihajajoči fazi izgradnje centra pa bo investitorja podpiralo s storitvami projektnega menedžmenta, ki vključujejo razširjen nadzor in koordinacijo gradnje.

Skupina Cargo-partner s sedežem v Avstriji v Sloveniji posluje že več kot 20 let. Glede na podatke iz nedavnega sporočila za javnost, je skupina lani ustvarila 698 milijonov evrov prihodkov in zabeležila 26-odstotno rast v primerjavi z letom pred tem. Skupina je lani poskrbela za več kot milijon pošiljk, posebno visoko rast pa je zabeležila v letalskem prevozu tovora.

Skupina v zadnjih letih veliko vlaga v širitev svojih zmogljivosti. Pred kratkim je investirala v novo skladišče v Sofiji v Bolgariji, v širitev logističnega centra na Slovaškem ter v nova skladišča v Hamburgu, Tennesseeju in Illinoisu. Letošnjo jesen se bo odprl še novi logistični center na sedežu podjetja blizu dunajskega letališča, pozimi pa skladišče v Hong Kongu.

Tem naložbam se pridružuje tudi novi logistični center v bližini brniškega letališča, kjer je letos zrasel tudi velik logistični center podjetja Kuehne + Nagel, ki bo služil kot največji logistični center Novartisa v Evropi. Gre za 90.000 kvadratnih metrov velik kompleks s skoraj 40.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin.