c S
Za učinkovito organizacijo delovnega časa v trgovini pomembno tudi sodelovanje 22.06.2018 07:20 Ljubljana, 21. junija (STA) - Trgovinska zbornica Slovenije je s Sindikatom delavcev trgovine Slovenije pripravila konferenco o organizaciji delovnega časa v trgovinski dejavnosti. Ključna ugotovitev je bila, da večja motiviranost zaposlenih, boljše medgeneracijsko sodelovanje in ekipno delo vodijo k lažji in boljši organizaciji dela ter tudi k večjemu zadovoljstvu delavcev.

Kot so sporočili iz zbornice, so udeleženci današnje konference sklenili, da večja motiviranost in dvig kompetenc zaposlenih, večje medgeneracijsko sodelovanje in ekipno delo vodijo k lažji in boljši organizaciji dela. Omogočajo tudi večje zadovoljstvo zaposlenih ter posledično zmanjšujejo obseg nepravilnosti, krepijo produktivnost in povečujejo uspešnost poslovnih subjektov.

Težave in različne konfliktne situacije, ki se pojavljajo v praksi, je po besedah generalnega sekretarja sindikata Ladija Rožiča mogoče razreševati le s stalnim socialnim dialogom ter izobraževanjem in usposabljanjem vseh deležnikov.

V osrednjem delu konference je Simona Šarotar Žižek z mariborske ekonomsko-poslovne fakultete predstavila ključne pristope in načela optimalne organizacije delovnega časa, in sicer vplivne dejavnike na organizacijo delovnega časa, načela in pravila organizacije dela ter pomen dobrega vodenja in dobre prakse.

Posebej je izpostavila, da so posledice dobre organiziranosti dela večja motiviranost, kreativnost, zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih ter posledično večja produktivnost in uspešnost podjetij.

Konferenca je potekala v sklopu projekta Trgovinko krepi našo usposobljenost in socialni dialog v trgovini.