c S
O prodaji Cimosa Kinematike na današnjem sestanku ni bilo govora 22.06.2018 07:29 Koper, 21. junija (STA) - Sindikat SKEI po besedah sekretarja Saša Ristića tudi po današnjem sestanku ne ve nič o morebitni prodaji Cimosove hčerinske družbe Cimos Kinematika. Kot je pojasnil za STA, jih je vodstvo obvestilo zgolj o prenosu nekaterih dejavnosti in delavcev iz hčerinske družbe nazaj na matično podjetje. Pogovore bodo nadaljevali prihodnji teden.

Sekretar Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) je po današnjem sestanku, na katerem naj bi govorili o prodaji družbe Cimos Kinematika, pojasnil, da se teme niso dotaknili. "Delodajalec nas je seznanil, da bo prenesel določeno število delavcev in nas seznanil s tem, kaj namerava," je strnil.

Po Ristićevih besedah je delodajalec predstavil predloge, med njimi je bil tudi prenos določenih delov dejavnosti nazaj s Kinematike na Cimos, o prihodnosti hčerinske družbe pa niso bili obveščeni. "Ne vemo, kaj se bo zgodilo, ali se bo družba likvidirala ali se bo zgodilo kaj drugega," je pojasnil.

Časnik Dnevnik je nedavno poročal, da naj bi se prodajni postopek družbe Cimos Kinematika v kratkem zaključil, po neuradnih informacijah pa naj bi družbo prevzel turški Toksan Otomotiv, ustanovljen leta 1985, ki prav tako sodeluje z avtomobilsko industrijo, deluje pa znotraj Kücükoglu Holdinga.

Na sestanku ni bilo govora niti o prodaji niti o tem, kdo bi bil v igri za nakup. Šlo je za predlog prenosa delavcev in morebitnem presežku delavcev pri tem prenosu, je še dejal Ristić. Pojasnil je, da se bodo ponovno srečali 27. junija, ko se bodo pogovarjali naprej. "SKEI se bo o tem pogovarjal strokovno in argumentirano, ne moremo pa priti na sestanek, na katerem se spreminja dnevni red in podobno. Tako ne gre," je poudaril.

V Cimosu so sicer lani jeseni program kinematike, ki se izvaja v koprski tovarni, oddelili na novoustanovljeno podjetje Cimos Kinematika, v katero so prezaposlili okoli 200 delavcev. Po dostopnih podatkih je sicer naprodaj le proizvodni program kinematike, ne pa tudi nepremičnine, v katerih se ta izvaja.